Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

ΛουλούδιαΧτες το βράδυ δεν ήξερα τι να κάνω και με τι να ασχοληθώ, τα pc ήταν κατειλημμένα από τα παιδιά και έβαλα την φαντασία μου να οργιάσει πάλι χιχι!
Θυμάστε στο σχολείο όταν το μάθημα ήταν βαρετό, βγάζαμε τα χαρτομάντιλα από την τσέπη και φτιάχναμε λουλούδια από χαρτομάντιλα και γεμίζαμε το θρανίο, σε αντίθεση από τα αγόρια που έφτιαχναν με φύλλα από το τετράδιο σαΐτες και τις πετούσαν στους καθηγητές?
(Τα μαθητικά τα χρόνια δεν ξεχνιούνται με τίποτα)!
Έτσι κι εγώ θυμήθηκα τα λουλούδια από χαρτομάντιλα, μόνο που αυτή τη φορά δεν τα έφτιαξα με χαρτομάντιλα αλλά με χαρτί γκοφρέ.
Χρειάστηκα:
χαρτί γκοφρέ σε κόκκινο, ροζ, και πράσινο χρώμα
2 κομμάτια σύρμα που λυγίζει περίπου 20 εκ.
λίγη ατλακόλ
Και το ψαλιδάκι μου.

Έκοψα 6 φύλλα γκοφρέ 15 x 15 εκ. Έβαλα το ένα πάνω στο άλλο και το δίπλωσα όπως κάναμε τις βεντάλιες από φύλλο τετραδίου, το πατίκωσα για να μείνουν οι διπλώσεις, το δίπλωσα στη μέση για να βρω το κέντρο και με την μια άκρη από το σύρμα έκλεισα το κέντρο στρίβοντας την άκρη.
Έπειτα άνοιξα με προσοχή τα φύλλα του γκοφρέ και σχημάτισα το λουλούδι.
Ύστερα έκοψα δύο λωρίδες 2 εκ. φάρδος και μήκος όσο είναι το χαρτί μας και ένα φυλλαράκι, πήρα τη μια λωρίδα και τύλιξα ακριβώς κάτω από το λουλούδι βάζοντάς και μια σταγόνα ατλακόλ για να φτιάξω τη βάση για το κοτσάνι.Έβαλα λίγη ατλακόλ στα δάχτυλα μου και άλειψα μ`αυτή το υπόλοιπο σύρμα και στριφογυρίζοντας το σύρμα τύλιξα τις πράσινες γκοφρέ λωρίδες που κάπου στην μέση πριν το καλύψω όλο το σύρμα πρόσθεσα το φυλλαράκι και συνέχισα να τυλίγω τη λωρίδα μέχρι να φτάσω την άλλη άκρη και έτοιμο το λουλούδι μας!

Βρήκα στο youToube και ένα σχετικό βιντεάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου