Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ευχητίρια κάρτα Christmas


Μια φανταστική ευχητήρια κάρτα και πάλι από τα χεράκια της Κυριακούλας!
Σε ευχαριστώ πολύ καμάρι μου για τα υπέροχα δωράκια σου!!!

Αστεράκι στολίδι

Άλλη μια υπέροχη δημιουργία από τα χεράκια της Κυριακούλας!
Αστεράκι στολίδι για το δέντρο από ύφασμα.

Ημερολόγιο Christmas



Ένα πολύ όμορφο ημερολόγιο που έφτιαξε η Κυριακούλα στο σχολείο Και το χάρισε με όλη της την αγάπη στη μανούλα της ( εμένα δηλαδή)! και την ευχαριστώ πολύ!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγενιάτικες μπάλες και φιόγγοι



























Λίγες μέρες μείνανε ακόμα για τη Θεία γέννηση, όλος ο κόσμος χαίρετε σ`αυτή τη μεγάλη γιορτή, μικροί και μεγάλοι
Τα παιδιά χαίρονται για το γεγονός που θα έρθει ένα μικρό πλασματάκι στον κόσμο, όπως ήταν κι αυτά όταν γεννήθηκαν και θα τους γεμίσει δώρα πολλά, (πνευματικά και υλικά) Γι`αυτό,,, αυτό το μικρό μωρό που περιμένουμε είναι ξεχωριστό απ`όλα τα μωρά του κόσμου! Έτσι κι κάθε χρόνο τα παιδιά αλλά κι εμείς οι μεγάλοι προετοιμάζουμε το έδαφος για να το υποδεχτούμε και ως έθιμο στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δεντράκι και όλο το υπόλοιπο σπίτι με διάφορα στολίδια।
Για εμάς εδώ στην Ελλάδα το παραδοσιακό έθιμο είναι να στολίζουμε ένα καραβάκι με πολύχρωμα λαμπιόνια, τώρα όμως αυτό έχει αρχίσει να χάνεται σιγά σιγά και τη θέση του την πήρε το έλατο που προτωστολίστικε στην Γερμανία το 1539 και τα πρώτα στολίδια ήταν συσκευασμένα φαγητά ή είδη ρουχισμού άλλα χρήσιμα είδη, που στο πέρασμα των χρόνων και με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου εξελίχθηκαν μόνο σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Στην Ελλάδα το έθιμο αυτό του έλατου ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ήρθε για πρώτη φορά το 1833 και τώρα έχει γίνει διεθνές। Έτσι κι εμείς ετοιμάσαμε τις μπάλες και τους φιόγκους που θα διακομίσουν το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας। Αγοράσαμε τις μπάλες χωρίς κανένα σχέδιο και με χρυσόσκονη σε σωληνάριο με κόλλα σχηματίσαμε διάφορα σχέδια μαζί με τα παιδιά για να νιώσουν κι αυτά, αυτά που νιώσαμε εμείς όταν είμασταν παιδιά που φτιάχναμε αυτές τις άγιες μέρες χριστουγεννιάτικα στολίδια για να διακοσμήσουμε το σπίτι και το σχολείο। Επίσης και μικρά κόκκινα φιογκάκια για κάθε μπάλα και μεγαλύτερους φιόγκους για τις γιρλάντες που θα διακοσμήσουν την πόρτα και το παράθυρο του σπιτιού μας।
Και δεν τελειώσαμε εδώ έχουμε και συνέχεια!
Εύχομαι Καλές και δημιουργικές γιορτές γεμάτες υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!